Öppettider & Kontakt

Mån-Fre: 08:00-19:00

Lidköpings Sportrehab
Sockerbruksgatan 1, 4:e våning
(det finns hiss)
531 40 Lidköping

Tel:
0510-671 00
0510-280 20

Jörgen Sjöberg

Leg. Sjukgymnast
jorgen.sjoberg.ab@gmail.com
0705-556084
Läs Lite Mer

Khalil Khaled

Leg. Sjukgymnast
khalil.khaled@outlook.com
0707-731844
Läs Lite Mer

Muscle Lab

MuscleLab, är ett mycket kraftfullt, flexibelt och enkelt testsystem för utvärdering av musklers funktion. Testerna med lätthet kan bedrivas i anslutning till den ordinarie träningen. Med MuscleLab kan man mäta kraftutveckling, effekt, kraft-hastighet, hopphöjder, kontakttider, löpanalyser m.m.

Testutrustningen är också ett utmärkt hjälpmedel i den ordinarie träningen då den kan utvärdera varje enskild repetition av tex knäböj, bänkpress m.m. Du kan alltså omedelbart få svar på vilken effekt du utvecklat under varje enskild repetition. Du kan dessutom koppla MuscleLab-enheten till ett biofeedback-system där man hör en uppmaning om man inte ligger på optimal kraftutveckling i varje repetition.

Man kan lagra alla data i en databas som senare bearbetas till grafiska analyser och utskrivna protokoll. Du kan lätt finna dina aktivas prestationsnivå vid en specifik tidpunkt de senaste säsongerna etc..

För ett lag kan det vara intressant att kunna mäta snabbhet (ex. 10,20 och 30m), snabbetsuthållighet (ex. 7x 30m intervaller) samt hoppförmåga för enskilda spelare samt även se ett genomsnitt på laget. Gör man om testen kan man se om det sker en utveckling både för individen samt laget.

För den enskilde idrottaren kan det vara intressant att mäta styrka, spänst och snabbhet regelbundet för att se hur effektiv sin träning är. Med biofeedback-systemet kan man också effektivisera sin träning.