Öppettider & Kontakt

Mån-Fre: 08:00-19:00

Lidköpings Sportrehab
Sockerbruksgatan 1, 4:e våning
(det finns hiss)
531 40 Lidköping

Tel:
0510-671 00
0510-280 20

Jörgen Sjöberg

Leg. Sjukgymnast
jorgen.sjoberg.ab@gmail.com
0705-556084
Läs Lite Mer

Khalil Khaled

Leg. Sjukgymnast
khalil.khaled@outlook.com
0707-731844
Läs Lite Mer

Sjukgymnastik Fysioterapi

Om ni är i behov av sjukgymnastik, rehabilitering eller annan behandling så finns det ett avtal med den allmänna sjukvårdsförsäkringen. Detta innebär att Du betalar 100:-/ behandling (om inget annat är överenskommet) oavsett om Du har läkarremiss eller ej. Är Du under 20 år är det kostnadsfritt.

Behandlingsmetoder:
Vi arbetar med följande behandlingsmetoder: Medicinsk träningsterapi. (MTT) är aktiv rehabilitering av olika patientkategorier inom ortopedi, neurologi, hjärta/kärl och lung-medicin.

MTT erbjuder det senaste inom aktiv rehabilitering där du får lära dig när, samt på vilket sätt du kan använda specifika och mer sammansatta övningar. Genom att dosera övningarna rätt kan patienter sättas direkt i ett uppträningsprogram för behandling av smärta, nedsatt rörlighet, ökad uthållighet och styrka samt ökad funktion i dagliga aktiviteter. MTT används både inom elitidrotten och för vanliga patienter med akuta eller kroniska smärt-tillstånd. MTT lägger stor vikt vid rätt dosering av övningarna för att därigenom öka toleransen för belastning och normalisera muskelbalans/ koordination.

Idrottsmedicin
Inom området idrottsmedicin finns förutom idrottskador, idrottsfysiologi, nutrition samt idrottspsykologi.
länk :www.svenskidrottsmedicin.se

Akupunktur
Akupunkturen härstammar från den kinesiska traditionella medicinen. I Sverige godkändes akupunkturen som behandlingsform 1984, då modern västerländsk forskning sett gynnsamma resultat på olika smärttillstånd.

Sjukgymnaster behandlar främst smärttillstånd i kroppen och vår förklaringsmodell är att när nålarna penetrerar huden stimuleras tunna nerver i det behandlande området. Nålarna sätts in i speciella akupunkturpunkter som sammanbinder olika energibanor på kroppen, s.k. meridianer. Impulser skickas till ryggmärgen och vidare till hjärnan, där hjärnan börjar stimulera olika ämnen t.ex. kroppseget morfin, endorfin, som bidrar till att minska smärta. Dessutom ökar blodcirkulationen i vävnaderna där nålarna sitter, och kan därmed släppa på spänningstillstånd i muskulaturen.

McKenzie
McKenzie är en effektiv metod för diagnostik och behandling av smärta i rygg, nacke, armar eller ben! Metoden är särskilt känd för sin effektivitet vid ryggbesvär. Metoden nöjer sig inte med att bedöva smärtan, utan strävar efter bot och långsiktig hjälp mot problemen! När man förstått vilken typ av problem det rör sig om kan man utarbeta en effektiv strategi för att åtgärda felet.
länk www.mckenzie.a.se

_DSC2198

OMI/Cyriax
Ortopedisk medicin är en behandlingsinriktning där man behandlar och diagnostiserar besvär från rörelseapparaten (ryggrad,muskler och leder) med manipulation- och mobiliseringstekniker samt muskelträning. OMI: Orthopedic Medicine International är en internationell organisation av läkare och sjukgymnaster. Konceptet bygger på den Ortoped Medicinens ” fader” Doktor James Cyriax principer”.
länk: www.omi-s.se

Stötvågsbehandling
Stötvågsbehandling är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som används inom det muskuloskeletala systemet för att reducera eller eliminera besvär i muskler, senor och senfästen.
Behandlingen kan upplevas som smärtsam då tryckvågorna riktas mot behandlade området, men det tar allt som oftast inte längre behandlingstid än 5 minuter.

Effekt av stötvågsbehandling

 • Ökad vävnadsåterbyggnad
 • Ökad cellmetabolisk aktivitet
 • Ökad Blodgenomströmmning
 • Ökad vaskularisering
 • Reducering av fibrös vävnad och förkalkning
 • SmärtlindringFöljande diagnoser lämpar sig för stötvågsbehandling

Behandling med stötvåg utförs inte vid akut inflamation i behandlingsområdet, graviditet, blödsjuka, cancer samt vid behandling med kotisoninjektion i skadeområdet under den senaste månaden.

Mulligan:
Mulligan är en ortoped medicinsk behandlingsmetod där man använder sig av mobiliserande rörelser för rörelse-stödje organen, där det bl.a. finns en teknik där man behandlar förskjuten atlaskota den s.k. ”Headache snag”.
länk: www.bmulligan.com

Första gången

  • När du kommer första gången till sjukgymnasten görs en grundlig undersökning. Ta gärna med dig ett par shorts/tights, då sjukgymnasten kommer att göra ett flertal tester för att komma fram till vad som är ditt problem.

  • När du kommer första gången till sjukgymnasten görs en grundlig undersökning. Ta gärna med dig ett par shorts/tights, då sjukgymnasten kommer att göra ett flertal tester för att komma fram till vad som är ditt problem.

  • Behandlingen baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och omfattar manuella åtgärder som traktion, mobilisering, manipulation, och/eller muskeltöjning, stabiliseringsträning och/eller anpassad träning i vår träningssal. Ofta blir din behandling en kombination av det ovan.