Lidköpings Sportrehab Ledord

Startsida Sjukgymnastik Akuttid Tester (Musclelab) Kurser Personlig Träning Priser Försäkringpatienter

Öppettider & Kontakt

Mån-Fre: 08:00-19:00
Lidköpings Sportrehab
Sockerbruksgatan 1, 4:e våning
(det finns hiss)
531 40 Lidköping

Tel: 0510-671 00
0510-280 20

medarbetare

Jörgen Sjöberg

Jörgen Sjöberg
Leg. Sjukgymnast
jorgen.sjoberg.ab@gmail.com
0705-556084
Läs Lite Mer
Khalil Khaled

Khalil Khaled
Leg. Sjukgymnast
khalil.khaled@outlook.com
0707-731844
Läs Lite Mer

Rapport från:
”The Future of Football Medicine” konferensen 2017.

lokal lokal

lokal lokal

Jag hade nöjet att delta på ”The Future of Football Medicine” konferensen i Barcelona 13-15 maj 2017. Mötet hade 2500 deltagare från jordens alla hörn och hölls på FC Barcelonas mäktiga hemmaarena Camp Nou. Det var föreläsningar på 3 scener bl.a. utomhus på Camp Nous läktare.

Konferensen var inriktad på aktuell forskning inom Fotbollmedicin dvs skador, fysträning, rehab och olika skadeförebyggande åtgärder inom fotboll.

Föreläsare var allt från lagläkare i Barcelona,Real Madrid, Juventus till sjukgymnaster och fystränare från Manchester United och Liverpool FC.

Även några svenska föreläsare fanns på plats med, bl.a ”Hamstringspecialisten” Carl Askling som även har kurser som jag deltagit på. Även Jan Ekstrand och Marcus Waldén som sitter i en grupp som registrerar alla skador inom europisk toppfotboll.

Det var mycket focus på ”the big four” dvs de vanligaste skadorna inom fotboll. Dessa är baksida lår, ljumskar, korsbansdsskador samt fotledsvrickningar. Trenden tyder på att hamstringsskador och korsbandsskador ökar samt att fotledvrickningar och ljumskbesvär har en tendens till att minska.

Man lägger mycket focus på att hitta rätt mängd träning för att hålla skadenivåerna nere. För man vet (åtminstone den medicinska staben) att färre skador ger fler poäng. Titta exempelvis på Chelsea i Premier Leugue , de har i stort sett spelat med samma lag hela säsongen.

En intressant föreläsning var när Liverpools och Chelseas förre fystränare/sjukgymnast, nu i Celtic visade hur stor skillnad det var på hamstringsskador (sträckning baksidan lår) under Chelseas alla olika tränare. Så visst kan man som tränare påverka överbelastningsskador.

Bournemouths lagläkare hade en genomgång hur man la upp Jack Wilsheres (Arsenal-spelare) träning och belastningsnivå för att hålla honom frisk. De lyckades bra fram tills han fick en tackling och bröt underbenet. Tyvärr är det svårt att förebygga sådana skador.

Nytt inom främre x-bandskrurgi var att man börjar gå tillbaka till att använda quadricepssenan som graft (som blir det nya korsbandet) istället för hamstring på fotbollsspelare. Allt för att minska rerupturer.

Aktuellt

2017-05-25
Rapport
från Football Medicine of the future.
Klicka Här!2015-09-20
Förskjuten atlaskota
Vi behandlar Förskjuten atlaskota,
se mer under fliken Sjukgymnastik och Mulligan.2015-01-07
Stötvågsbehandling
Vi kan nu erbjuda stötvågsbehandling.
Läs mer under Sjukgymnastik

Hemsidan är gjord av: Ekens Webb & Grafik